Lora J-P

Cena stavby na kľúč (s DPH): 225 709.70 EUR (6 799 730,42 Sk)
Cena projektu (s DPH): 1 490.00 EUR (44 887,74 Sk)
poznámka k cene: Projekt je vypracovaný v stupni pre stavebné povolenie. Uvádzaná cena je pre typový projekt bez zmeny, bez osadenia objektu a bez domových prípojok inžinierskych sietí.
Popis projektu:
Navrhovaný rodinný dom bude samostatne stojaci dvojpodlažný, nepodpivničený objekt.
Vstup aj vjazd na pozemok bude zo severnej strany pozemku stavebníka z miestnej komunikácie. Hlavná orientácia domu je S – J, čiže v smere pozdĺžnej osi domu. Architektonické riešenie rodinného domu, ako aj spevnených a nespevnených plôch a tiež sadových úprav na pozemku stavebníka, ktoré sú zobrazené v architektonickej štúdii a vo vizualizáciách, sleduje súčasné trendy.
Hlavný vstupný priestor je zo severnej strany chránený závetrím, ktoré vytvára samotná hmota objektu. Pozostáva zo zádveria s vlastným rolldoor šatníkom/ botníkom. Šatníková skriňa slúži na odloženie odevov a obuvi najmä pre hostí, prístup do neho je riešený posuvnými roll-door dverami. Ostatné alternatívne vstupy tvoria vedľajšie vstupy z pozemku stavebníka: z južnej strany z krytej terasy do kuchyne a tiež do obývacej izby.
Väčšia časť prízemia (1.NP) rodinného domu spĺňa predovšetkým funkciu spoločenskú. Sú v ňom integrované: schodisková hala s dvojramenným železobetónovým schodiskom, hosťovská izba s priľahlou samostatnou kúpeľňou s WC, obývacia izba s rohovým krbom a jedálenským kútom, kuchyňa s barovým pultom a krytá južná terasa s markízou. Menšiu časť prízemia pokrýva technicko-hospodárske zázemie domu, ktoré pozostáva: z technickej miestnosti prístupnej cez kúpeľňu, integrovanej garáže s garážovým prístreškom a špajze. Garáž je prístupná aj cez kryté závetrie domu.
Na poschodí (2.NP) sa nachádza súkromno-odpočinková zóna domu. Pozostáva z dvoch detských izieb so samostatným šatníkom, resp. rolldoor skriňou, spálne rodičov s oddeleným šatníkom, priestrannej kúpeľne s wirpoolom, samostatnej umyvárne s WC. Každá z obytných izieb má navrhnutý samostatný prístup na loggiu. Schodisková predsieň je osvetlená svetlovodom umiestneným nad ťažiskom schodiska. Do povalového úložného priestoru je navrhnutý prístup cez výlez s nožnicovými schodmi.
Obmurovka s kontajnermi domového odpadu a zabudované združené meracie zariadenie, kamera na video-záznamník (vrátnik), zvonček, schránky na poštu, pre donášku a pod. sa nachádzajú vo východnom rohu pozemku.
Z hľadiska architektonickej kompozície sa jedná o pomerne dynamicky tvarovanú hmotu (ustúpenie v loggiách), prekrytú valbovými strechami.
Charakteristika (technické informácie)
Celková úžitková plocha: 201,37m2
Celková obytná plocha: 105,90m2
Zastavaná plocha: 140,41m2